Paprikatúra és élményséta Szegeden
08.00 Indulás Budapestől
10.00 - 12.00
Paprika Malom és múzeum tárlatvezetéssel
A 200 éves szegedi paprika örökség bemutatása tárlatvezetéssel, filmen,
képekben a Paprika Múzeumban.
Paprikakóstolás, 3-féle szendvics (különleges paprikás feltétekkel,
húsos és hús-mentes változatban is.
Friss szegedi paprika őrlemény, paprika különlegességek vásárlása
12.30 - 14.00
Élményséta a Napfény Városában:
Interaktív sétánk során megismerjük a Szeged szépségeit, rejtett titkait
és a nevezetességekhez kapcsolódó érdekes és vicces történeteket. Legyen
élmény a Napfény Városában töltött idő!
14.00 - 14.45
Szegedi papucs kiállítás megtekintése
----------------------------(Nyitvatartástól függően)
A szegedi papucs 500 éves történetének felelevenítése
14.45 - 15.30
Gong Station pálinka bisztró kóstolással
2019-ben és 2020-ban Destillata nemzetgyőztes pálinka kóstolása szakmai bemutatóval
összekötve.
15.30 - 16.30
Pontyhalászlé a Roosevelt téri halászcsárdában a Tisza-parton
A szögedi halászlé, mint fogalom, szinte egybeforrt a Roosevelt téri
Halászcsárdával, közismertebb nevén a Sótartóval, ahol filézett
pontyhalászlét fogyasztunk el Tiszára néző kilátással.
18.00 - 19.00 érkezés Budapestre