szegedtours@szegedtours.hu
+36 70 377 1457
+36 70 377 1457
×
  • Főoldal
  • Csomagajánlat
  • Programok
  • Válogatás
  • Árajánlatkérés
  • Szállás
  • GY.I.K.
  • English
  • f
  • ☰ Menü
    • Pálinkafőzde és tóbanjáró lovasudvar
    • Pálinkafőzde és tóbanjáró lovasudvar
    • Pálinkafőzde és tóbanjáró lovasudvar
    • Pálinkafőzde és tóbanjáró lovasudvar
    • Pálinkafőzde és tóbanjáró lovasudvar
    • Pálinkafőzde és tóbanjáró lovasudvar
    • Pálinkafőzde és tóbanjáró lovasudvar
    • Pálinkafőzde és tóbanjáró lovasudvar
    • Pálinkafőzde és tóbanjáró lovasudvar
    • Pálinkafőzde és tóbanjáró lovasudvar
    • Pálinkafőzde és tóbanjáró lovasudvar
    • Pálinkafőzde és tóbanjáró lovasudvar

    Pálinkafőzde és Tóbanjáró lovasudvar


    Útvonal : - Deszk - Szeged - Balástya -
    Időtartam: 1 napos program
    Pálinkafőző üzem látogatás, kóstolással
    Ebéd a Tisza partján, a Kiskőrössy halászcsárdában (A csomag díja nem tartalmazza az ebéd költségét)
    Barangolás a balástyai tanyavilágban lovaskocsin

    Ár: Nyomjon a gombra!


    Személy
    Az utazásról




    Pálinkafőzde és Tóbanjáró lovasudvar


    08.00 Indulás Budapestől


    10.00-13.00 Deszk, Pálinkafőző üzem látogatás és kóstolástatás


    A helyi régióból származó válogatott gyümölcsökből készült pálinkafőző üzem bejárása.
    Gyümölcsfeldolgozó, pálinkafőző gépek bemutatása. Ismertetjük a cefrézés és főzés és érlelés technológiáját.
    8 különböző pálinka kóstolása: a kóstoltató a sort szakmai szempontok szerint állítja össze, tehát tartalmaz almatermésű, csonthéjas, szőlő, törköly, bogyós, vadontermő, érlelt és cuveé pálinkát, így a kóstoltató program során sok információt meg tudunk osztani a vendégekkel.
    A pálinka kóstolása során bemutatjuk a pálinkabírálat szempontjait, vendégeink igény szerint bírálhatják is a megkóstolt tételeket.
    A pálinkák mellé szendvics falatkákat kínálunk péksütemény, házi kolbász, házi sonka, idényzöldség összeállításban, amit házi sajt falatkákkal egészÍtünk ki.
    A kóstotatással egyidőben az év kb. 9 hónapjában látványfőzést is tudunk biztosítani, ezt a látogatás időpontja határozza meg, tehát májustól a következő év februárig van kifőzésre váró cefre. A 9 hónapos desztillálási időszakot ki tudjuk terjeszteni az év 12 hónapjára oly módon, hogy az idei évben gin gyártásával is elkezdtünk foglalkozni, ami nem évszakhoz kötött tevékenység, így gin desztillálását az év bármely időszakában tudjuk végezni.

    13.30-15.00 Szeged, Ebéd a Tisza-parton (A csomag díja nem tartalmazza az ebéd költségét)


    Szeged gasztronómia ékköve, a Kiskőrössy halászcsárda 1930 óta várja vendégeit a csodálatos Tisza partján. Nyári szezonban élő cigányzenészek húzzák a nótát.

    15.30-17.30 Balástya-Gajgonyában Tóbanjáró Lovasudvar


    Hagyományos magyar tanyai életbe való betekintés. Őshonos állatok megismerése, ló, lúd, kacsa magyar vizsla, puli, racka juh, mangalica
    Lovaskocsikázás, lovaglás futószáron, télen lovasszán túra.

    19.30 érkezés Budapestre





    Top