10.00 - 12.00 Paprika Malom és múzeum tárlatvezetéssel
A 200 éves szegedi paprika örökség bemutatása tárlatvezetéssel, filmen, képekben a Paprika Múzeumban. Paprika kóstolás, 3-féle szendvics (különleges paprikás feltétekkel, húsos és hús-mentes változatban is. Friss szegedi paprika őrlemény, paprika különlegességek vásárlása
12.30 Érkezés Röszkére a Bauer Bistro&Rooms-ba
13.00 Ebéd
Magyar Tapas, Helyi füstölt sonka, és szalámi válogatás, almás torma, savanyított zöldségekkel
Spárgakrémleves
fehér spárga, tejszín, füstölt sonka, popcorn, retekhajtások
A,Csirkemell Steak
Sous-vide csirkemell steak, fűszeres vaj, zöldséges bulgur
B, Röszkei "Fish & Chips"
Pontyfilé házi Pankó morzsában, héjas hasábburgonya, olivás majonéz
C,
Tarja Steak
Sous-vide sertéstarja, ˇpengő burgonya" hagymasaláta
Szeged belvárosának interaktív felfedezésével kezdjük, sok érdekes történettel és rejtett különlegességgel ismerkedünk meg profi idegenvezető segítségével. Közben útba ejtünk egy hangulatos bisztrót a Tisza partján, ahol egy picit megpihenünk és lesz lehetőség kávézni/üdítőzni/fagyizni.
Majd hajóra szállunk és élvezzük a víz ringatását, a természet és a város közelségét. Szabadság, harmónia, béke, nyugalom – ezeket mind megtapasztalhatjuk miközben a Boszorkány-szigettől szinte a Maros torkolatig hajózunk. Programunkból a helyi gasztronómia különlegességei sem maradnak ki, élménysétánkat egy autentikus halászcsárdában fejezzük be.
15.00-17.00 Barangolás a balástyai tanyavilágban lovaskocsin