Díjnyertes pálinka kóstolás és pálinkafőző üzem bejárása
Röszkei Paprika Malom és Múzeum látogatása
6 fogásos gourmet estebéd a röszkei Forró fogadóban
Ár: Nyomjon a gombra!
Hungarikum nap
07.00 Indulás Budapestről
09.00 - 11.30 Díjnyertes pálinka kóstolás és pálinkafőző üzem bejárása
Saját gyümölcsösből és helyi régióból felvásárolt válogatott gyümölcsöket feldolgozó, országos és nemzetközi versenyeken díjazott pálinkafőző üzem bejárása. A főzde látogatás során sor kerül a gyümölcsfeldolgozó és pálinka főző gépek (cefrézés, érlelés, főzés ) technológiájának bemutatására.
A kóstoltatás során szakmai szempontok szerint kiválasztott 8 különböző pálinka kerül bemutatásra, tehát tartalmaz almatermésű, csonthéjas, szőlő, törköly, bogyós, vadontermő, érlelt és cuveé pálinkát, így a kóstoltató program során sok információt meg tudunk osztani a vendégekkel.
A pálinka kortyolgatása közben a pálinka bírálat szempontjai is ismertetésre kerülnek. A pálinkák mellé pogácsát egyedi igény esetén sajt és sonka tálat kínálunk.
Igény szerint a kóstoltatással egy időben látványfőzést is tudunk biztosítani.
A 200 éves szegedi paprika örökség bemutatása tárlatvezetéssel, filmen, képekben a Paprika Múzeumban. Paprikakóstolás, 3-féle szendvics (különleges paprikás feltétekkel, húsos és hús-mentes változatban is. Friss szegedi paprika őrlemény, paprika különlegességek vásárlása